23 Μαΐου, 2019

Ομιλίες - Άρθρα

Επιστροφή
 
+ + -
“Η Κυβέρνηση μετά από μία διετή σκληρή περίοδο, όπου πέρασε πάρα πολλά η χώρα για να ορθοποδήσει, είναι στην ευχάριστη θέση σήμερα να μπορεί να νομοθετεί θετικά προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.”
Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

 

 

 ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

Η Κυβέρνηση μετά από μία διετή σκληρή περίοδο, όπου πέρασε πάρα πολλά η χώρα για να ορθοποδήσει, είναι στην ευχάριστη θέση σήμερα να μπορεί να νομοθετεί θετικά προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.”

“ Με τη ρύθμιση που νομοθετούμε θα ανακουφιστούν πάρα πολύ οι πολίτες που χρωστούν είτε στην εφορία είτε στα ασφαλιστικά ταμεία. “

    “'Oσα έγιναν τα δύο-τρία τελευταία χρόνια δεν έγιναν τα τριάντα προηγούμενα χρόνια και αυτή την πορεία, αυτές τις βάσεις που θέτουμε, θα τις βρουν θετικά μπροστά τους οι επόμενες γενεές.”

     “Κύριε Πρόεδρε, θέλω να αναφερθώ σε μία τροπολογία που καταθέσαμε πολλοί Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και άλλοι τόσοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, την τροπολογία με γενικό αριθμό 1950 η οποία αφορά τη μη παρακράτηση των κοινοτικών ενισχύσεων στους αγρότες υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων για τις εισφορές. Είναι ένα θέμα μείζον, πιστεύω, για τον ελληνικό αγροτικό κόσμο και θα παρακαλούσα την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς να το ξαναδούν. Ας φέρουν μία δική τους ρύθμιση, μία κυβερνητική ρύθμιση. Είναι, όμως, άδικο ενισχύσεις που η Κοινότητα τις δίνει για συγκεκριμένο σκοπό, εμείς να νομοθετούμε ή να υιοθετούμε τη νομολογία να πάνε υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων. Σεβαστό να ενισχυθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, σεβαστό όλοι να πληρώνουν τις εισφορές τους, αλλά τα κοινοτικά χρήματα πρέπει να πάνε για τον σκοπό για τον οποίο τα έχει δρομολογήσει η Κοινότητα.”

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στη Βουλή, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, στις 24-10-14, με θέμα: «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, τροποποίηση του ν. 3448/2006 (Α΄57), προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2013/37/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας, ρυθμίσεις θεμάτων Εισαγωγικού Διαγωνισμού Ε.Σ.Δ.Δ.Α. και άλλες διατάξεις ».

 

Παραθέτουμε την ομιλία του κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ,

την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε και στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=fpukRGZ_esw

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, γιατί η Κυβέρνηση φέρνει σήμερα αυτή τη ρύθμιση, που τόσο την περίμεναν οι πολίτες και ήταν ένα πάγιο αίτημα όλων των πτερύγων του Κοινοβουλίου. Γι’ αυτό είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω τη λύπη μου γιατί οι Βουλευτές της Αντιπολίτευσης -και κυρίως της μείζονος Αντιπολίτευσης που τόσο εκόπτοντο γιατί δεν ήρθε ακόμα αυτή η ρύθμιση- σήμερα απουσιάζουν προκλητικά.

Προφανώς, δεν είναι ικανοποιημένοι όταν η Κυβέρνηση νομοθετεί προς θετική κατεύθυνση, έστω κι αν αυτό συμπίπτει με τη δική τους επιθυμία και με τη μεγάλη βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Σε κάθε περίπτωση, έστω και διά της απουσίας τους, χαιρόμαστε που συμφωνούν έμμεσα με αυτή τη ρύθμιση. Και πιστεύω ότι θα ανακουφιστούν πάρα πολύ οι πολίτες που χρωστούν είτε στην εφορία είτε στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Κυβέρνηση μετά από μία διετή σκληρή περίοδο, όπου πέρασε πάρα πολλά η χώρα για να ορθοποδήσει, είναι στην ευχάριστη θέση σήμερα να μπορεί να νομοθετεί θετικά προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Και γι’ αυτό η αντίδραση της Αντιπολίτευσης είναι πιο λυσσαλέα αυτή την περίοδο. Διότι ξέρει ότι αν τώρα, που βγαίνουμε από τον κάβο, δεν μπορέσει να επιτύχει μία «νίκη», δεν θα μπορέσει ούτε τα επόμενα χρόνια.

Γι’ αυτό και εκβιάζει με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι δηλαδή δεν θα υπερψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προτείνει η Βουλή. Ξεχνά ότι τα ίδια έκανε μια άλλη αντιπολίτευση, το 2009, σε αυτή την Αίθουσα. Και ξέρουμε όλοι πού φτάσαμε. Δεν πρέπει να παίζουμε με τους θεσμούς. Αφήστε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον εκλέξει η Βουλή, να εκλέξει τον καλύτερο, και θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε αντιπολίτευση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, την επόμενη περίοδο, μέχρι εξάντλησης του βίου αυτής της Κυβέρνησης. Διότι στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις εκλέγονται για μία τετραετία, όχι για διετία όπως εσείς επιθυμείτε, για να διακόψετε πρόωρα και βίαια τον βίο αυτής της Κυβέρνησης.

Πριν από λίγο ήμουν έξω με έναν επιχειρηματία συμπατριώτη μου. Μου είπε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το εξής; «Εσείς είστε σα να κατέχετε ένα ύψωμα. Και κρατήσατε επιτυχώς μέχρι τώρα το ύψωμα. Τώρα θα λιποψυχήσετε και θα καταθέσετε τα όπλα; Πρέπει να δώσετε τη μάχη να βγει η χώρα μια και καλή στο ξέφωτο.». Ήταν μία ρήση ενός απλού πολίτη, πολύ σοφή όμως. Και πρέπει να καταλάβουμε όλοι σε αυτή την Αίθουσα ότι έχουμε ιερή υποχρέωση να στηρίξουμε τη χώρα αυτή την περίοδο.

Όσα έγιναν τα δύο-τρία τελευταία χρόνια δεν έγιναν τα τριάντα προηγούμενα χρόνια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Και αυτή την πορεία, αυτές τις βάσεις που θέτουμε, θα τα βρουν μπροστά τους οι επόμενες γενεές. Θετικά θα τα βρουν μπροστά τους. Κάποιοι βάζουν πλάτη γι’ αυτό. Κάποιοι δεν έβαλαν καθόλου πλάτη.

Τελειώνοντας, κύριε Πρόεδρε, θέλω να αναφερθώ σε μία τροπολογία που καταθέσαμε πολλοί Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και άλλοι τόσοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, την τροπολογία με γενικό αριθμό 1950 η οποία αφορά τη μη παρακράτηση των κοινοτικών ενισχύσεων στους αγρότες υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων για τις εισφορές. Είναι ένα θέμα μείζον, πιστεύω, για τον ελληνικό αγροτικό κόσμο και θα παρακαλούσα την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς να το ξαναδούν. Ας φέρουν μία δική τους ρύθμιση, μία κυβερνητική ρύθμιση. Είναι, όμως, άδικο ενισχύσεις που η Κοινότητα τις δίνει για συγκεκριμένο σκοπό, εμείς να νομοθετούμε ή να υιοθετούμε τη νομολογία να πάνε υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων. Σεβαστό να ενισχυθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, σεβαστό όλοι να πληρώνουν τις εισφορές τους, αλλά τα κοινοτικά χρήματα πρέπει να πάνε για τον σκοπό για τον οποίο τα έχει δρομολογήσει η Κοινότητα.

Απευθύνω μια έκκληση. Καταλαβαίνουμε όλοι τι τραβάει η αγροτιά αυτήν την περίοδο. Θα βρούμε λύση για τα ασφαλιστικά ταμεία είτε με τη ρύθμιση που φέραμε είτε με μια επόμενη ρύθμιση. Ας αφήσουμε, όμως, αυτούς τους πόρους να πάνε πραγματικά εκεί που τους έχει ανάγκη ο αγροτικός κόσμος.

Επιστροφή