23 Μαΐου, 2019

Ομιλίες - Άρθρα

Επιστροφή
 
+ + -
Ο ΒΙΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΙΕΚΟΠΗ ΠΡΟΩΡΑ ΔΙΟΤΙ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΜΗ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥΡΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

 

 

                           ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο ΒΙΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΙΕΚΟΠΗ ΠΡΟΩΡΑ ΔΙΟΤΙ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΜΗ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥΡΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΕ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»

ΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΧΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ,

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ.

ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΒΙΟ ΤΗΣ

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ

 

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΥΠΑΡΞΑΜΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ. ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΣΕ ΟΛΑ «ΟΧΙ»

 

ΚΙΝΕΙΣΤΕ ΜΕ ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ.

ΘΕΤΕΤΕ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΕΣΤΕ

 

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ,

ΟΠΩΣ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ.

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ,

ΑΛΛΑ ΔΕ ΛΕΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ,

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΑΘΜΟ

 

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, κ. Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση της 9ης Οκτωβρίου 2014, δηλώνοντας πως στηρίζει την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Αντώνη ΣΑΜΑΡΑ. 

 

Παραθέτουμε την ομιλία του κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ,

την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε και στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

           

https://www.youtube.com/watch?v=bF7j2TuIsrU
Θα αρχίσω από κάτι που είπε ο εκλεκτός συνάδελφος κύριος Καπερνάρος, ότι δεν ανακηρύξαμε την ελληνική ΑΟΖ. Μα, δεν έληξε η τετραετία, κύριε συνάδελφε. Περιμένετε όλες οι δεσμεύσεις μας να πραγματοποιηθούν στα πρώτα δύο χρόνια; Θα ολοκληρώσει το βίο της αυτή η Κυβέρνηση και τότε θα κριθεί ποιες από τις δεσμεύσεις της υλοποίησε ή όχι.

Είδατε, όμως, ότι με αυτήν την Κυβέρνηση προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων και στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Αυτή η Κυβέρνηση το τόλμησε και θα το κάνει πράξη. Ας έχετε λίγο υπομονή και θα δείτε πως θα προχωρήσουν και στα άλλα εθνικά θέματα οι θέσεις που είχε διακηρύξει αυτή η Κυβέρνηση.

Βλέπουμε όλοι ότι υπάρχουν νεφελώματα γύρω μας. Βλέπουμε την κατάσταση που επικρατεί και στη Μέση Ανατολή και στο εσωτερικό της Τουρκίας με είκοσι δύο νεκρούς μόνο από διαδηλώσεις και τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο. Και αυτό πρέπει να μας συνετίσει όλους, ώστε να είμαστε πιο προσεκτικοί, γιατί η χώρα μας αντιμετωπίζει πολλούς εξωτερικούς κινδύνους, πέρα από οξύτατο οικονομικό πρόβλημα που πρέπει να επιλύσει εντός της χώρας.

Γι’ αυτό απαιτείται συναίνεση την οποία δυστυχώς αυτή η Κυβέρνηση δεν βρήκε. Αυτή η Κυβέρνηση ανέλαβε να σώσει τη χώρα από την κατάρρευση και η Αντιπολίτευση δεν ψήφισε ούτε ένα νόμο ή αν ψήφισε, είναι ελάχιστοι.

Και εμείς υπήρξαμε αντιπολίτευση, κάναμε αντιπολίτευση, αλλά ψηφίσαμε πάνω από το 50% των νομοσχεδίων που έφερνε η εκάστοτε Κυβέρνηση. Κάναμε μια εποικοδομητική αντιπολίτευση. Δεν κάναμε καταστροφική αντιπολίτευση.

Και αν είχε ολοκληρωθεί ο βίος της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, τότε η πορεία της χώρας θα ήταν εντελώς διαφορετική. Να θυμηθούμε, όμως, γιατί διεκόπη ο βίος εκείνης της Κυβέρνησης; Γιατί πάλι η Αντιπολίτευση σύσσωμη απειλούσε ότι θα καταψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έσυρε τη χώρα σε εκλογές.

Αυτό πάτε να κάνετε και σήμερα. Δεν διδαχθήκατε από τα λάθη σας. Μιμείστε και το «λεφτά υπάρχουν» και μιμείστε και τη θεσμική εκτροπή που είχε εγκαινιαστεί στις προηγούμενες περιόδους.

Πιστεύω ότι οι Βουλευτές θα αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, αυτό που τους αναλογεί και όταν θα έρθει η κρίσιμη ώρα θα βάλουν πέρα από το κομματικό συμφέρον το συμφέρον του Έθνους, της πατρίδας και του τόπου.

Λέτε να φύγουμε εμείς και να έρθετε εσείς. Είμαστε η μειοψηφία, λέτε, στο λαό κι εσείς είστε η πλειοψηφία. Τόση αλαζονεία; Τόση έπαρση, κύριοι συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης; Μα, 26% πήρατε σε μια εκλογική διαδικασία χαλαρής ψήφου όπου κάθε κόμμα παίρνει ψήφους. Πήρατε 26% και γίνατε η πλειοψηφία; Απειλείτε, στοχοποιείτε πολιτικούς αντιπάλους; Βάζετε όρους μέχρι και στα τηλεοπτικά κανάλια με ποιους θα συνδιαλέγεστε και θα μιλάτε; Αν δεν είναι αυτό έπαρση και αλαζονεία πώς μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε;

Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτές οι κινήσεις δεν έχουν την έγκριση της μεγάλης πλειοψηφίας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Και πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο διάλογος είναι η πεμπτουσία. Αν παρεκτραπεί κάποιος συνάδελφος στο διάλογο, αυτοί που έχουν την ευθύνη του συντονισμού, αυτοί θα κρίνουν. Δεν θα το κρίνουμε εμείς εκ των προτέρων. Με αυτήν τη λογική, αν πει και η Νέα Δημοκρατία «δεν μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι με κανέναν συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ», τι θα πείτε; Θα κόψουμε εντελώς το διάλογο;

Ο Πρωθυπουργός δεν έκοψε το διάλογο. Με ευθύνη του Πρωθυπουργού γίνεται αυτή η συζήτηση, αγαπητέ συνάδελφε. Θα είναι εδώ αύριο για να απαντήσει και θα πάρετε τις απαντήσεις που περιμένετε, αλλά γιατί δεν σας άρεσε ο κ. Βορίδης; Γιατί αρχίσατε να τον χαρακτηρίζετε ο ένας «δεξιό» ο άλλος «ακροδεξιό»; Τι λογική είναι αυτή; Δηλαδή όσοι έρχονται σε σας γίνονται σοσιαλιστές και όσοι είναι σε μας είναι δεξιοί, ακροδεξιοί, φασίστες; Όλο το ΠΑΣΟΚ που μετακόμισε σε σας, έγινε καλό τώρα; Βαφτίστηκε στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ; Προς Θεού! Λίγο σεβασμό στην προσωπικότητα των στελεχών κάθε κόμματος. Όπως εμείς την έχουμε, απαιτούμε να την έχετε κι εσείς.

Σε κάθε περίπτωση τους όρους του διαλόγου δεν θα τους επιβάλλετε εσείς. Η Δημοκρατία μας –δόξα τω Θεώ- λειτουργεί και θα λειτουργεί με τους κανόνες που θέλει ο ελληνικός λαός και που το Σύνταγμα και οι νόμοι επιτάσσουν.

Βέβαια, όπως είπε και ο κ. Δραγασάκης, σε κάποιο άλλο σημείο, όχι χθες, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει στη φάση της βίαιης ωρίμανσης, της πολιτικής εκλογίκευσής του. Είναι απόλυτα θεμιτό αυτό. Εμείς καταλαβαίνουμε και τις υπερβολές που μπορούν να ειπωθούν από κάποια κόμματα, από κάποια στελέχη. Και καλωσορίζουμε τη νέα πραγματικότητα που αντιλαμβάνεστε ότι σε λίγο καιρό ίσως –εγώ πιστεύω δεν θα συμβεί αυτό, αλλά ίσως- να τη δείτε και να έχετε ένα μερίδιο στη διακυβέρνηση της χώρας. Θα πρέπει να καταλάβετε τι προβλήματα αντιμετωπίζει αυτή η χώρα και να βάλετε πλάτη να τα επιλύσουμε μια ώρα αρχύτερα όλοι μαζί, γιατί μόνοι σας, με το 26%, ούτε Κυβέρνηση μπορείτε να γίνετε ούτε τα προβλήματα να επιλύσετε. Περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσετε παρά θα επιλύσετε.

Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε και θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση περιμένοντας από τον κύριο Πρωθυπουργό και από την Κυβέρνηση το φορολογικό νομοσχέδιο με τις φορολογικές ελαφρύνσεις. Είναι κάτι που το περιμένει ο λαός, το περιμένουν οι πολίτες και πρέπει να το κάνουμε. Είναι στην ιδεολογία αυτής της παράταξης η μικρότερη φορολογία, ενώ είναι αντίθετη η δική σας ιδεολογία την οποία την κρύβετε επιμελώς.

Λέτε ότι θα βρείτε λεφτά. Δεν λέτε από ποιους θα τα πάρετε. Χαϊδεύετε αυτιά. Χτυπάτε πλάτες. Διορίζετε στο Δημόσιο. Τάζετε θέσεις. Θα επαναπροσλάβετε όλους τους απολυμένους. Θα πάτε το μισθό στα 751 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, αλλά στο δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό καταγγέλλετε εκβιασμούς εκ μέρους των εργαζομένων, οι οποίοι ζητούν τα δεδουλευμένα, δηλαδή τα 580 ευρώ και όχι τα 751. Όμως, στον τρίτο επιχειρηματία θα επιβάλλετε να πληρώνει 751 εκεί που δεν υπάρχουν!

Είναι ένα δείγμα, όμως, δημοκρατικού διαλόγου αυτό από πλευράς του κυρίου Αρβανίτη, του διευθυντή του σταθμού σας. Εσείς θα τον κρίνετε. Εσείς τον τοποθετήσατε. Από σας αξιολογείται.

Τελειώνοντας, και επειδή η κυρία Καφαντάρη, αναφέρθηκε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, θα πω ότι χαίρομαι που από τα παλιά συνθήματα -να μην τα πω- ήρθατε στη λογική ότι και αυτά είναι δικά μας παιδιά και θέλουν τη δική μας στήριξη και αρωγή.

Είδατε, όμως, ότι αυτή η Κυβέρνηση μέσα σε αυτήν την οικονομική κρίση θα δώσει αυτά που μπορεί τώρα να δώσει και πολύ σύντομα θα αποκαταστήσουμε στην ολότητά τους αυτά τα οποία έχουν χάσει, γιατί προσφέρουν σημαντικό έργο στην πατρίδα.

Επιστροφή