23 Μαΐου, 2022

Κοινοβουλευτική Δράση

Επιστροφή
 
+ + -
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΠΡΟΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

 

 

 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΛΟΒΕΡΔΟΥ

ΠΡΟΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ

ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

 

Τις απαντήσεις των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Αντρέα ΛΟΒΕΡΔΟΥ, έλαβε ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ. κ. Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, στην κοινοβουλευτική Αναφορά με θέμα «ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ».

Ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, αναλογιζόμενος τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εν λόγω συμπολίτες μας, ζητά δίκαιη αντιμετώπιση κατά τη διαδικασία απορρόφησής τους από  υπηρεσίες με ανάγκες σε προσωπικό των συγκεκριμενων ειδικοτήτων.

Όπως επισημαίνει, στο πλαίσιο της κινητικότητας των εκπαιδευτικών προκηρύχθηκαν συνολικά 344 θέσεις επιλεγμένων δεύτερων πτυχίων και μόλις 15 πτυχιούχοι στο σύνολο, των ανωτέρω ειδικοτήτων, αποκλείονται από το δικαίωμα να κάνουν αίτηση για μετάταξη με το δεύτερο πτυχίο τους.

Έχοντας τοποθετηθεί, σχετικά και στη Βουλή, ο Βουλευτής της ΝΔ, ζητά από τους συναρμόδιους Υπουργούς να αναλάβουν δράση προς την αποκατάσταση των αδικιών, που αρχικά προκλήθηκαν από την παραπάνω διαδικασία.

 

Παραθέτουμε την Αναφορά του κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ και τις απαντήσεις των Υπουργών, όπως κατατέθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων.

 


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΗΛΙΑΣ Γ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ

Βουλευτής Ν. Τρικάλων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλής 4, 10562, Αθήνα, Τηλ.: 210.370.6203, 210.370.6403, Φαξ: 210.370.6003

Καραϊσκάκη 26, 42100, Τρίκαλα, Τηλ.: 24310.311.60, 24310. 311.61, Φαξ: 24310.311.61

info@vlachoyiannis .gr

 

Αθήνα,  3-10-2014

ΑΝΑΦΟΡΑ

            ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

1) ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

2) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

 

                Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί

                Καταθέτω ως ΑΝΑΦΟΡΑ, έγγραφο με θέμα «Κατάθεση υπομνήματος σχετικά με την άνιση μεταχείριση εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, που κατέχουν και δεύτερο πτυχίο/ειδικότητα», που υπογράφεται από δώδεκα (12) εκπαιδευτικούς, και έχει πρωτοκολληθεί στο κεντρικό πρωτόκολλο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με τα εξής στοιχεία: Αρ. Πρωτοκόλλου: 158462, Ημερομηνία: 02-10-2014 14:11:04.

            Στο πλαίσιο της κινητικότητας των εκπαιδευτικών προκηρύχθηκαν συνολικά 344 θέσεις επιλεγμένων δεύτερων πτυχίων και μόλις 15 πτυχιούχοι στο σύνολο, των ανωτέρω ειδικοτήτων, αποκλείονται από το δικαίωμα να κάνουν αίτηση για μετάταξη με το δεύτερο πτυχίο τους.

            Κάποιου, δε, από αυτούς τοποθετούνταν από τις διευθύνσεις στις οποίες υπηρετούσαν, σε λειτουργικά κενά της δεύτερης ειδικότητάς τους, προκειμένου να μην προσληφθεί αναπληρωτής.

            Έχοντας τοποθετηθεί σχετικά στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, και θεωρώντας το αίτημα των υπογραφόντων εκπαιδευτικών δίκαιο, απανέρχομαι με την παρούσα αναφορά, και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

 

                       

Μετά τιμής

O Αναφέρων Βουλευτής

 

 

ΗΛΙΑΣ Γ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΝΗΣ

(Ν. Τρικάλων)

Επιστροφή