23 Μαΐου, 2022

Κοινοβουλευτική Δράση

Επιστροφή
 
+ + -
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΖΗΤΑ Ο ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΟΥΤΣΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ
Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

 

 

 ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΖΗΤΑ Ο ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΟΥΤΣΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

 

                Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, κ. Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, με θέμα «Παράταση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ», από κοινού με ομάδα βουλευτών της ΝΔ.

                Στην εν λόγω Ερώτηση επισημαίνονται τα προβλήματα που δημιουργούνται σε αγρότες, κτηνοτρόφους και λοιπούς ασφαλισμένους του ΟΓΑ, από την υποχρέωσή τους να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2014 και όχι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

            Το δικαίωμα καταβολής των εισφορών μέχρι τέλος Δεκέμβριου, έδινε στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ τη δυνατότητα να ικανοποιούν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, αφού πρώτα είχαν  πληρωθεί από εμπόρους και συνεταιρισμούς για την αγροτική και κτηνοτροφική τους παραγωγή.

            Τονίζοντας πως οι αγρότες δεν έχουν, ακόμη, πληρωθεί για τις παραγωγές τους, και οι κτηνοτρόφοι, αντίστοιχα, δεν έχουν λάβει την ενιαία ενίσχυση -εξαιτίας του προβλήματος με τα βοσκοτόπια-, ζητείται από τον Υπουργό:

 

να δοθεί παράταση τουλάχιστον μέχρι τις 31/1/2015 ώστε να μπορέσουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να μην «χαλάσει» η ρύθμιση στην οποία,  ενδεχομένως, έχουν προχωρήσει.

 

            Παραθέτουμε την Ερώτηση, όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

 

 


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

 24-11-2014

 

 

            Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βρούτση Ιωάννη

 

            Θέμα: «Παράταση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ»

 

            Κύριε Υπουργέ,

 

            Η καταβολή των εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ πρέπει να γίνει μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2014 και όχι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

            Το δικαίωμα καταβολής των εισφορών μέχρι τέλος Δεκέμβριου βοηθούσε τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, έχοντας πληρωθεί από εμπόρους, συνεταιρισμούς για την αγροτική και κτηνοτροφική τους παραγωγή.

            Σήμερα οι αγρότες είναι απλήρωτοι.  Οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν πληρωθεί την ενιαία ενίσχυση εξαιτίας του προβλήματος με τα βοσκοτόπια. Οι αγρότες είναι απλήρωτοι για τις παραγωγές τους.

            Είναι απλήρωτοι και για τις ζημιές που υπέστησαν από τον ΕΛΓΑ..

            Πρέπει λοιπόν να δοθεί παράταση τουλάχιστον μέχρι τις 31/1/2015 ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να μην χαλάσει η ρύθμιση που ενδεχομένως έχουν κάνει.

 

            Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

            Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να δοθεί παράταση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ; 

Επιστροφή